Likeuren

Limoncello 30 % vol -  500ml

Vermout wit 15 % vol - 500ml

Vermout rood 15 % vol - 500ml

Hot Gin-mix 15 % vol (als alternatief voor glühwijn, opwarmen tot +/- 50 °C) - 500ml

 

      

 

 

Hot Gin-mix (1l)

Ingredienten

-        Sap en zeste (geraspte schil) van 1 appelsien

-        3 theelepels honing

-        2 zakjes earl grey thee

-        25-30cl SkySpirits hot gin

 

 Optioneel

-        2cm gember

-        Een potje Hot Gin kruiden of:

-        1 Steranijs

-        8 peperbollen

-        4 kruidnagel

-        ¼ tl kaneel

-        ¼ tl venkelzaadjes

-        4 kardemon

 

Bereidingswijze

  1. 0,75l water 5 minuutjes koken met (optioneel)

 -        Potje Hot Gin kruiden

 -        gember

 2. 1 minuut 2 zakjes earl grey thee laten intrekken met zeste van 1 appelsien en honing

 3. Eventjes op een zacht vuurtje terug opwarmen (+/-50°C - niet koken) met 25-30cl hot gin

 4. Vuur afzetten, afgieten door een zeef en sap van 1 appelsien toevoegen

 5. Serveren met een schijfje appelsien, smakelijk!